top of page

Tue, 30 May

|

Webinaari

Maksuton webinaari: Rahanpesulain muutokset ja pakotteiden ajankohtaiset

Rahanpesulain muutokset astuivat voimaan 23.3.2023. Käymme webinaarissa läpi keskeisimmät muutokset ja perehdymme etenkin tuoreisiin muutoksiin pakotteiden osalta. Käsittelemme myös viranomaisen viimeisimpiä valvontoja ja niihin liittyviä havaintoja valvonnan tiukentumisesta.

Rekisteröityminen on suljettu
Katso muita tapahtumia
Maksuton webinaari: Rahanpesulain muutokset ja pakotteiden ajankohtaiset

Paikka & aika

30 May, 09:00 – 9:40

Webinaari

Tietoja tapahtumasta

Mikä on koulutuksen sisältö?

Koulutuksessa käydään läpi rahanpesun ja terrorismin rahoituksen estämisen ajankohtaiset sekä puhuttavat aiheet. Perehdymme tuoreimpiin lakimuutoksiin ja niiden vaikutuksiin PK-yritysten kannalta. Keskeiset muutokset kohdistuivat erityisesti pakotesääntelyn liittämisestä osaksi asiakkaan tuntemisen prosesseja ja sisäisiä menettelytapoja. 

Rahanpesulaki ja kansainvälinen sääntely on jatkuvan muutospaineen alla. Muutoksia tehdään säännöllisesti ja jo vuosien ajan lakimuutoksia on valmisteltu välittömästi aiempien muutosten perään. Tuoreimmat muutokset kohdistuvat muun muassa määritelmään epäilyttävästä liiketoimesta ja poliittisesti vaikutusvaltaisten henkilöiden (PEP) kokonaisuuteen. 

Koulutuksessa vastataan muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Mitä muutoksia on hyväksytty ja miten ne vaikuttavat ilmoitusvelvollisten yritysten toimintaan? Miten epäilyttävä liiketoimi jatkossa määritellään? Miten pakotelistattujen tahojen ja jäädytettyihin varoihin liittyvä sääntely muuttuu? Mitä muutoksia poliittisesti vaikutusvaltaisten henkilöiden (PEP) tehostamistoimiin on tapahtunut?

Koulutuksen keskeinen tavoite on auttaa osallistujaa ymmärtämään muutokset ja niiden vaikutukset. Käsittelemme myös aluehallintoviraston tuoreimpia tarkastuksia ja tiukentuvaa valvontaa. 

Mitä opit koulutuksesta?

Koulutuksen avulla opit havaitsemaan yrityksesi kannalta merkitykselliset rahanpesulain muutokset sekä niiden aikataulun. Käymme läpi keskeiset päivityksen alla olevat osiot ja sen, miten velvollisuudet täytetään. Opit keskeiset asiat voimaan astuneista asiakkaan tuntemisen ja pakotteiden uusista vaatimuksista. 

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on suunniteltu ilmoitusvelvollisten yritysten johtajille, compliance-henkilöille ja esimiehille riippumatta henkilön tehtävästä ja yrityksen toimialasta.

Kuka toimii kouluttajana?

Kouluttajana toimii Iconicsin Inka Kärkkäinen, jolla on usean vuoden kokemus finanssialalta compliance- ja rahanpesun estämisen asiantuntijatehtävistä. Inka avustaa yrityksiä laaja-alaisesti kaikissa rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisen asioissa, muun muassa riskien tunnistamisessa ja riskiarvion laatimisessa, asiakkaan tuntemiseen liittyvissä prosesseissa ja yritysten sisäisten ohjeistusten rakentamisessa.

Miten koulutus voidaan järjestää ja mitä se maksaa?

Koulutukseen tulee ilmoittautua viimeistään 19.5.2023 kello 16:00 mennessä. Koulutukseen ilmoittautuneet saavat sähköpostitse linkin webinaariin koulutusta edeltävänä päivänä.

Webinaari on maksuton ja siihen kuuluu sähköinen esitysmateriaali.

bottom of page